Şanlıurfa’da geçici koruma altındaki Suriyelilerin istihdamına yönelik mesleki eğitim konuları tartışıldı
Aralık 2016
Japon Hükümeti tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) Başkanlığı işbirliği ile yürütülen “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Projenin, istihdam edilebilirlik ve geçim kaynaklarını destekleme faaliyetleri kapsamında tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde sunulacak mesleki eğitimler için konuların belirlenmesi amacıyla Şanlıurfa’da bir çalıştay düzenlendi.
UNDP ve GAP BKİ ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya tarım, sanayi/imalat ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren özel sektör, meslek ve esnaf odaları, birlik, kooperatif ve derneklerden olmak üzere çeşitli STK temsilcileri ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan yaklaşık 60 kişi katıldı.
GAP BKİ Girişimcilik ve Ekonomik Kalkınma Genel Koordinatörü Dr. Nusret Mutlu’nun açılış konuşmasını yaptığı çalıştayda, Proje Yöneticisi Arif Mert Öztürk UNDP tarafından yürütülen Suriye Programı hakkında genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra, projeyi ve çalıştayın amacını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
Daha sonra katılımcılar, temsil ettikleri sektörlere göre tarım, sanayi/imalat ve hizmet olarak üç ayrı gruba ayrıldı. Gruplarda, sektörel işgücü talep ve ihtiyaç analizleri doğrultusunda Şanlıurfa’daki geçici koruma altındaki Suriyelilerin istihdamına yönelik mesleki eğitim konuları tartışıldı. Mesleki eğitim konuları belirlenirken ilgili sektörün mesleki eğitim ihtiyaçları ve talepleri ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan sektörel işgücü ihtiyaç ve analizi raporları dikkate alındı.
Sektörel bazda yapılan mesleki eğitim konularını belirleme grup çalışmalarından sonra nihai değerlendirme yapılarak çalıştay sona erdi.