E-devlet ile ilgili iyi uygulamalar, uluslararası bir platformda paylaşıldı

Yeni Ufuklar'da ara

E-devlet ile ilgili iyi uygulamalar, uluslararası bir platformda paylaşıldı

Ulusal ve uluslararası alanda tanınan akademisyenler, politika belirleyiciler, uzmanlar ve STK temsilcileri, e-yönetişim ile ilgili deneyimlerini ve en iyi uygulamaları paylaşmak için Aralık ayında bir araya geldi. 

Ankara, Ocak 2016

Konferans “Dışişleri Bakanlığının Hizmet Sunumunun Etkinliğinin Artırılması Amacıyla E-Konsolosluk Sisteminin Kurumsallaştırılması ve Yaygın Kullanımı” projesi kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın teknik desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlendi.

Konferans, e-konsolosluk projesi çıktılarının yerel düzeyde sahipliğinin ve sürdürülebilirliğinin arttırılması ve projenin genel hedefleri çerçevesinde e-Devlet konusunda ulusal ve uluslararası iyi uygulamaların tartışılmasına olanak sağlayacak bir platform oluşturdu. 

Konferans katılımcıları, e-devlet uygulamalarında hizmet verme yöntemleri üzerine konuştu. Katılımcılar e-devlet sisteminin mevcut durumdaki uygulamalarını ve uygulanabilecek yeni eğilimleri de tartıştı.

Türkiye’nin e-konsolosluk sistemi en iyi uygulama seçildi

‘Dışişleri Bakanlığının Hizmet Sunumunun Etkinliğinin Artırılması Amacıyla E-Konsolosluk Sisteminin Kurumsallaştırılması ve Yaygın Kullanımı’ projesi, 2010 yılında başladı ve tüm dünyada Bakanlık hizmetlerinin vatandaş memnuniyetini güçlendirmeye odaklanarak verimliliğin ve maliyet etkinliğininin sağlanmasına destek olmak için geliştirildi.

Proje, e-yönetişim ve bilgiye erişimin sağlanması açısından bir başarı hikâyesi oldu. Dışişleri Bakanlığı’nda kurulan bu sistem; Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) yanı sıra BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (UNESWA) gibi çeşitli BM kuruluşları dâhil olmak üzere uluslararası kuruluşlar tarafından “iyi uygulama” olarak tanıtıldı.